Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
SİYASET

Mustafa Bozbey: “İnegöl’ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz”

GÜNDEM

İnegöl’de 200 araçlık ücretsiz otopark hizmete girdi

GÜNDEM

Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek

SPOR

Yalova’da su sporları sezonu açıldı

Şiddete uğrayan kadınların hikayeleri kitap oldu

Şiddete uğrayan kadınların hikayeleri kitap oldu

Türkiye’de son yıllarda şiddete uğrayan kadınların hayat hikayeleri kitap oldu.

Adana’da fuhuşa zorlandığı gerekçesiyle eşini öldüren Çilem Doğan’nın da hayat hikayesi kitapta yer aldı. ‘Susma’ kitabının yazarı Nuray Karadeniz, “Ben şiddete uğrayan Çilem Doğan’ı çok cesur ve yürekli buluyorum çünkü Çilem’i aradığımda bana destek verdi. Kitabın içerisinde Çilem’in hikayesi var” diye konuştu. Öte yandan Konya’da bir kadını darp ettiği iddia edilen kişinin ölümüne neden olan Kadir Şeker hakkında konuşan Çilem Doğan, “Kendini feda etmiş gibi görünüyor bana göre” dedi.
Kadına şiddetin simge isimlerinin yaşadıkları bir kitapta buluştu. Adana’da kendisini fuhuşa zorlayan ve şiddet uygulayan eşini öldüren ve ardından 50 bin TL kefaret ile tahliye edilen Çilem Doğan, Hatay’da eski erkek arkadaşı tarafından yüzüne asit benzeri sıvı atılarak sağ gözünü kaybeden Berfin Özek, Antalya’da birlikte yaşadığı adamı, aralarında çıkan tartışma sırasında kendisini boğmaya çalıştığı için öldüren ve ardından tahliye edilen Nurcan Saraç gibi kadına şiddetin simgesi haline gelmiş isimler kitapta yer aldı.
Susma kitabının şiddete uğrayan her insanın içinde kendini bulduğu bir kitap olduğunu ifade eden yazar Nuray Karadeniz, “ Susma kitabı aslında keşfedilmiş bir fikir değil. Susma kitabı her gün güne başladığınızda mutlaka eşi tarafından şiddete uğramış bir kadın görüyorsunuz medyada haberlerde bu noktada baktığımda be ne yapabilirim. Nasıl bir yardımım katkım olur diye düşündüğümde böyle bir kitap yapmak istedim. Susma şiddete uğramış ve bu sarmalın içerisinde yaşamını sürdürmüş insanların hikayeleriyle olan hem de akademisyenlerin, hukukçularında olduğu bir kitap” şeklinde konuştu.
Yıllarca sustuk bugün susmayacağız
Televizyoncu yazar Nuray Karadeniz konuşmasının devamında “Kitabın aslında en etkileyici bölümleri şiddete maruz kalmış kadınların ve şiddet sonrası çocuklarını kaybetmiş ailelerin hikayeleri var yani etkileyici tarafı o kişinin ağzından yaşadıklarını okuyorsunuz. Çilem de onlardan biri Antalya’da Nurcan var. İstanbul’da Name var ve Hatay’da Berfin var. Ben Çilem ile konuşmaya gittiğimde Çilem bana dedi ki ben susmayacağım yaşadığımı paylaşacağım ki başkaları aynı şeyi yaşamasın. İstanbul’da olan Name dedi ki benim bu kitaba girmemdeki tek kararım ben çok sustum, yıllarca sustum, sesimi çıkartamadım ve bugün susmayacağım çünkü aynı şeyleri başkaları yaşamasın dedi. Hatay’da olan Havva da aynı şeyleri söyledi. Aslında bu kadınların sesiydi. Kadını, erkeği de, akademisyeni de, doktoru, avukatı da herkes konuştu o yüzden kitabın adını Susma koyduk “ diye konuştu.
Çilem Doğan’ı çok cesur yürekli buluyorum
Susma kitabının ana karakterlerinden olan şiddete uğrayan Çilem Doğan’ın hayat hikayesinin iki taraflı ele alındığını belirten Yazar Karadeniz, “Ben Çilem’i çok cesur yürekli buluyorum çünkü ben kitaba başlarken Çilem’i aradım. Yani kitabın içerisinde kendi hikayesi var. Çilem’i aradığımda ‘Çilem ben böyle bir proje yapıyorum. Karşı tarafla da görüşeceğim senin bu konuda düşüncen nedir’ dediğimde bana dedi ki ‘eğer birilerine katkısı olacaksa benim yaşadıklarımın görüşmende hiçbir sakınca görmüyorum’ dedi” diye konuştu.
Dava süreci devam ediyor
Adana’da fuhuşa zorladığı gerekçesiyle eşini öldüren, Susma kitabının ana karakterlerinden Çilem Doğan, “Biz henüz ne olduğumuzu bilmiyoruz yani içeri girecek miyiz dışarda mı kalacağız çünkü henüz devam eden bir dava sürecimiz var. Bu süreç devam ederken hiçbir şeyden geri kalmadık. Her türlü kadın mücadelemizi verdik. Nuray Hanımın yazdığı kitaba da desteklerimizi verdik. Tekrar tekrar aynı şeyleri yaşayarak hissederek oturduk iki kadın arkadaş gibi muhabbet ederek bu kitaba destek verdik. Nuray Hanımdan bu kitap röportajını duyduğumda ilk başta tuhaf oldum ama derin düşününce asıl kitabı çıkartmasının nedenini kitabın ne anlatmak istediğini birazda düşününce olaya mantıklı baktım. Söylemek istediğimiz şu kitapta da belirtmiş kendisi şiddetin asıl ana temeli nerden geliyor şiddet nasıl doğuyor. Şiddet, Aileden çevreden yaşadığı yerden, büyüdüğü yerden dolayı kitap beni çok etkiledi. Bundan dolayı ben de destek vermek istedim. Çünkü yaşadıklarım bilinsin istedim. Normal bir insan neden şiddet uygular veya şiddete maruz kalır. Daha sonra karşı tarafla görüşmek isteyince ben tabi ki normal karşıladım çünkü gidilmesini görülmesini istedim. Nasıl bir yerde büyüdüğünü yani şiddet kendiliğinden olan bir şey değil. Bir insanın şiddet uygulaması, her zaman için söylüyoruz. Kendiliğinden olan bir hastalık gibi düşünmüyoruz. Yaşadığı çevre ve aileyle ilgili olduğunu düşünüyoruz. Biz eşitlikten yana olduğumuz için her iki tarafın da her şeyini hissederek destek vererek kitaptaki röportajımızı da yaptık inşallah okuyucusu bol olur” diye konuştu.
Kadir Şeker kendini feda etti
Konya’da şiddete uğrayan bir kadının hayatını kurtarmak için olaya karışarak gözaltına alınarak yargılama süreci devam eden Kadir Şeker hakkında konuşan Çilem Doğan, “Biz her alanımızda söylüyoruz. Cinsiyet ayrımı yapmadan eşitlikten yana olduğumuz için hani bir kadını kurtarmak için bir erkek şu anda ceza evinde düşünün bir yabancı bir yakını değil, hiçbir şeyi değil. O kadar duyarlı birisi ki o kadar hissetmiş ki çektiği acıları o an için kendini feda etmiş gibi görünüyor bana göre. Çünkü duyarlı bir insan o yüzden salıverilmesi gerekiyor mu tabi ki ilerleyen süreçte göreceğiz. Henüz ne olduğu tam kesin belli değil” diye konuştu.
8 Mart değil her gün kadınlar günü olmalı
Sadece 8 Mart’ın değil her günün kadınlar günü olması gerektiğini belirten Çilem Doğan, “Kadınlar deyince zaten ben bunu kendimde yaşadığım için bizim çok büyük yaramız. 8 Mart kadınlar günü yani her gün kadınlar günü olması gerekiyor. Yine dediğim gibi biz cinsiyetçilikten yana değil sadece eşitlikten yanayız. O yüzünden her günün bizim olmasını isteriz. Sadece 8 Mart’ı dünya kadınlar gününe sığdıramayız. “ şeklinde konuştu.



Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı
Projelerimiz

Kategori İçeriği

Sarıyer Belediye Başkanı Adayınız


AHMET GÖZCÜ - SAADET PARTİSİ 2 Kişi
% 1,04
AHMET RAUF BAHADIR - BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ 1 Kişi
% 0,52
ALAEDDİN PINARBAŞI - DEMOKRATİK SOL PARTİ 49 Kişi
% 25,65
AYSEL KORKMAZ - VATAN PARTİSİ 0 Kişi
% 0
AYŞEGÜL ÖZSOY - MİLLİ YOL PARTİSİ 2 Kişi
% 1,04
AZİZ ÇEVİK - MİLLET PARTİSİ 0 Kişi
% 0
CAN ÖZEL - MEMLEKET PARTİSİ 14 Kişi
% 7,32
DİLEK KIRCAOĞLU - TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ 0 Kişi
% 0
ERHAN VERGİLİ - BAĞIMSIZ 0 Kişi
% 0
HÜLYA ARSLAN - HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ 0 Kişi
% 0
HÜSEYİN COŞKUN - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ 14 Kişi
% 7,32
İBRAHİM TEMUR - İYİ PARTİ 5 Kişi
% 2,61
İSMET TEMEL - YENİDEN REFAH PARTİSİ 0 Kişi
% 0
MEHMET KUZULUGİL - TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ 0 Kişi
% 0
MUSTAFA OKTAY AKSU - CUMHURİYET HALK PARTİSİ 9 Kişi
% 4,71
OSMAN GÜLER - HÜR DAVA PARTİSİ 49 Kişi
% 25,65
RAMAZAN ERDOĞAN - DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİ 0 Kişi
% 0
RUHİ YILMAZ - ADALET PARTİSİ 0 Kişi
% 0
SEYHAN KAYA - ZAFER PARTİSİ 0 Kişi
% 0
ŞÜKRÜ GENÇ - BAĞIMSIZ 6 Kişi
% 3,14
TUGAY BULUT - DEMOKRAT PARTİ 0 Kişi
% 0
ZÜBEYİR SELMAN IŞIK - BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ 30 Kişi
% 15,7
KARARSIZ 2 Kişi
% 1,04
KULLANMAYACAK 8 Kişi
% 4,18
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti