Meridyen Eğitim Kurumları

Nesrin Akkoç


ZAMAN & AFERİN?!


Merhaba değerli okurlarım, Hayatınızda her şeyin dileğinizce olmasını umuyorum.
Geçenlerde şöyle bir derinlere daldım ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. 
Diyelim ki öldük. Ve öldüğümüzde nasıl bir yerse orası ( bilen yok, giden, gelen yok ) öte Dünyada baktınız ki , Sizi karşılamaya hayatınız da çok önemsediğiniz ,hayranlık duyduğunuz, bilim adamları, sanatçılar, yazarlar, iş adamları, ünlüler, enler, müzisyenler, kaşifler, mucitler kısaca fark yaratmış, yaşama anlam katmış, büyük beyinler, büyük yürekler sizi karşılamaya geldiler?!
Karşınızda duruyorlar. Hoş geldin?!
Dışında ne duymak isterdiniz bunlardan, nasıl karşılanmak isterdiniz, Sizi ne mutlu ederdi, Hangi sözleri yüreğinize dokunurdu da eve geldim hissini uyandırırdı Siz de? ( Yazının tamamını okumadan biraz burada düşünmenizi ve burada not almanızı rica edeceğim unutmamak için )
Düşünsenize yaşamınız boyunca o hayranlık duyduğunuz muhteşem insanlar  karşınızda duruyorlar hepsi birden Size içten gülümseyerek ve ellerini uzatarak evine hoş geldin der gibi sımsıcak bir ifade ile ?? AFERİN EVLAT,İYİ İŞ ÇIKARDIN?? Bu dünyada ki zamanını çok iyi ve gerektiği gibi geçirdin diyorlar. 
Bu büyük zihin ve kalplerden, bundan daha güzel  ve gurur verici duyulacak bir şey olabilir mi?
Bunu düşünmek bile heyecanlandırıyor insanı?!
Peki yaşamınıza bakınca, seçimlerinize bakınca, bunları duyabilecek gibi geliyor mu Size? 
İyi şeyler duyabilecek misiniz?
Sakın yanlış anlamayın  yaşamınızın ve ulaştıklarınızın değerini sorgulamıyorum, sadece yaşam yöneliminizi sorgulamanızı  rica ediyorum. 
Yani yeni bir buluş veya kıta buluşunuz değil benim ilgilendiğim.
Ben bambaşka bir soru soruyorum. 
??Yaşamınızı, size verilenleri, elinizde olanları en iyi şekilde kullanmayı amaçlayarak, yapabileceğinizin en iyisini yapmaya çalışarak mı yaşıyorsunuz ,                      ( Muhteşem bir tablo yapmaya çalışarak mı? ) 
yoksa bahanelerin ve yaşamın arkasına saklanarak mı? ( Yoksa adam sende deyip tüm boyaları tabloya döküp rastgele karıştırarak mı?)
Belki bir Mühendis, Bir Mimar,  BirAnne, Baba, Bir Müzisyen, Bir Yönetici, Belki bir muhasebeci, Futbolcu, Bir Şair, Öğrenci de olabilirsiniz.
Sorum şu : Her ne olursanız, nerede olursanız olun, şu anda yaptığınız seçimlere ,söylediklerinize, başkaları ile kurduğunuz ilişkilere, ürettiklerinize, kendisi için ayakta durduğunuz şeylere, yani yaşamın şu an ki resmine baktığınızda, ?? İşte budur ! , Yapabileceğimin en mükemmeli bu! ?? diyebiliyor musunuz hiç kimseyi, koşulları ve kendinizi suçlamadan, kısaca suçluluk hissetmeden ? Bu böyle geldi böyle gider demeden yaşayabiliyor musunuz? Bir şeyler de hatır kalsın demeden elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor musunuz? Kendinizi zaman zaman da olsa üç kağıtçı hissetmeden en önemli değerin DÜRÜSTLÜK olduğunun farkında mısınız?
Sonuçta; bazen kendinizin haksızlığa uğradığınızı savunurken, harcadığınız zaman ve harcadığınız enerjinin toplamı , o sonuçları üretmek için harcadığınızdan daha mı fazla? 
Hep başkaları mı suçlu?  Hep mi onlar suçlu? Peki Siz?
Dönelim başa Hani Sizi muhteşem bir ekip karşılamıştı ya?Müzisyenler, Mühendisler, Sevdikleriniz, Bilim adamları ,Evrene hizmet etmiş tüm başarılı ve güzel yürekli  insanlar, Size ?? AFERİN EVLAT, İYİ İŞ ÇIKARDIN, yanımıza gelmen bizi onurlandırır?? deselerdi. Mutlu olurduk değil mi? Acaba neleri yeniden düzenler ve farklı yaşardık?! 
Neleri yapmaktan geri kalır, Pişmanlıkları yaşamamak adına farklı kararlar alırdık. O AFERİN EVLAT ! sözünü duymak için belki de?! Kim olurduk acaba! Yaşamımızı hangi değerler üzerine kurar, yaşamımıza hangi yeni prensipleri  kazandırırdık acaba! 
Nelerden vazgeçer veya nelerden asla vazgeçmezdik?!
Yaşamımızda kesinlikle neler olur, neler olmazdı acaba?
Her neyse ne;
 Size bir düşünce  seyahati, gezisi (search?ü ) yaptırabildiysem ne mutlu bana bırakın diğer tarafı, bırakın geçmiş büyükleri enleri? Siz bu akşam yatağınıza yatınca, isterseniz eğer ,bir düşünün değiştirebileceklerinizi değiştirin, yapabileceklerinizin en iyisini yapmak üzere yeni yol rotanızı belirleyin,   Ve yaşama mükemmel bir tablo bırakmak üzere planlarınızı yapın.
Ve kendinize ??AFERİN EVLAT, İYİ İŞ ÇIKARDIN?KENDİM OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM?? diyebilmeniz için bugünü kendinize start günü olarak belirleyin isterseniz?!
Geç olmadan!