Meridyen Eğitim Kurumları

Abdullah Alp


Biz Kimiz?

Bizler yola şiir için çıktık. Bizler yola hikaye için, deneme için, röportaj için çıktık. Yadigar Ejder, Orhan Kemal, Ertem Eğilmez için çıktık. Her şeyiyle edebiyat, kültür, sanat için çıktık. Edebiyat, kültür, sanat için çıktık derken; onların bize ihtiyacı olduğu için değil bizim yazmaya, anlatmaya ihtiyacımız olduğu için çıktık!


 

Peki biz kimiz? Kesinlikle tanınmayan, tanınmak gibi basit bir amacı da olmayan, dergiyi ?meslek hastalığı? içinde görmeyen, bu çalışmanın gerekliliğinin farkında olan, maddi tüm endişeleri bir kenara bırakıp elini taşın altına sokan bir grup kalemiz. Bizim tanımını bile yapamadığımız büyük hayallerimiz var. Biz hayallerinin peşinden koşanlarız. Biz güzele değil şiire aşık olanlarız. Biz kaleme, kitaba, senaryoya, kurguya, kasete, sahneye, alegoriye, mecaza gönül verenleriz. Biz yağmurda ıslanmamak için kitabını başının üstüne koyan değil, ıslanmasın diye kitabı koynuna sokanlarız. Biz buyuz!

Kıymetli dostum, büyüğüm, kardeşim;
Sizlerden bağış ya da hibe gibi bir beklentimiz kesinlikle yok. Biz kendimizi sonuna kadar zorlayarak birinci yılımızı alnımızın akıyla bitiriyoruz. İlk altı sayımızın okuyucuyla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Sürekli üzerine koyarak gerçekten üst seviye bir dergi çıkarma gayreti içerisindeyiz. Bu bizim için bir sevda, bir tutku. Fakat bu tutkunun maliyeti ilk yılın bitiminde belimizi epey bir bükmüş durumda. Biz istiyoruz ki dergimiz basılsın, insanlara ulaşsın, okunsun, istifade edilsin. Ama bunu yaparken de maddi anlamda bir destek olmadan ilerlemek taktir edersiniz ki çok zor. Sizlerden aboneliklerle dergimize destek olmanızı rica ediyoruz. Sizler abone olabileceğiniz gibi sevdiklerinizin abonelikleri için desteklerinizi bekliyoruz. Bununla birlikte dergimize sponsor olarak da destek sağlayabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Bu sayede isminizi destekçimiz olarak paylaşarak minnetimizi sunmaktan mutluluk duyarız.

Ama hepsinden de çok bizlerle iletişime geçerseniz sizlere bir bardak çay ikram etmek, edebiyat, dergi, eğitim üzerine muhabbet etmek bile bizlere büyük bir keyif verecek ve ekibimiz için son derece motive edici olacaktır.
Saygılarımla.