Meridyen Eğitim Kurumları

Filiz Şimşek


Seni Gidi Muhalif Yandaş

Kutuptan ekvatordan bahsedilmesine hiç gerek olmadan ülkemizde iki tip insan bulunuyor;



?Muhalifler? ve ?Yandaşlar?. Her birimiz bu iki grubun birinde olmak zorundayız. Ortalarında kalan fasulyeden oyuncu yok. Siz, biz istesek de istemesek de ?Muhalif?lere herhangi bir konuda karşı çıkarsanız kesinlikle ?Yandaş?sınızdır. Herhangi bir yerde uygunsuz bir durum ile karşılaşır, bir de üstüne bunu dillendirir, dillendirmekle kalmaz bir de şikâyetçi olursanız; farkında değilsiniz ama siz bir ?Muhalif?siniz.
Kimsenin bizi ayrıştırmasına gerek kalmayacak şekilde birbirimizi iki yaftaya hapsetmiş durumdayız.
Yaşım müsait; akmayanı bırakınız olmayan suyu, gittiği zaman bazen günlerce geri dönmeyen elektrikleri, alınmayan çöpleri, hastanelerdeki kuyrukları, havada görülen ilk kar tanesi daha yere düşmeden kesilen otobüs seferlerini hatırlıyorum.
Bir çok konuda düzelmeler olduğu bir gerçek ve bunları takdir etmemek nankörlüktür.
Hükümeti sevmeyen birinin yanında doğru olan bir uygulamadan bahsetmeye kalkınca ?Yandaş? olmakla itham edilmek abestir.
Artık akan ve fakat fahiş faturalar gelmesine neden olan su, birçok ilde farklı birim fiyat alınan ve her yerde yüksek gelen elektrik faturaları, ihtiyaç olan yerlere kondurulamayan çöp konteynırları, hiçbir zaman randevunuz olan saatte muayene olamamanız, birden bire seferden kalkan, arıza halinde yerine yenisi gönderilmeyen İETT otobüslerinden herhangi birinden söz edecek, şikâyet, istek ve talepte bulunacak olursanız da ?Muhalif? olup çıkıyorsunuz.
Beyler; nankör olmadığı halde, siz doğru ve güzel işler yapma arsuzunda olsanız dahi, bazı kurumlarda işini düzgün yapmayan insanlar olabildiği gibi kâğıt üzerinde doğru görünen bazı işlerin uygulamada aksayan yönleri olabiliyor. Bunu dile getirme, eksik olan yanı söyleyip düzeltilmesini rica eden sokakta
bu hataya rastlamış insanı suçlamayı, kendi çalışma kurallarınızı sayıp dökmeyi bir kenara bırakın. Özellikle akşam saatlerinde köylere giden otobüslerin aşırı doluluğundan bahsedip Sarıyer?e, Kefeliköy, Çayırbaşı, Büyükdere güzergâhını takiple giden hat isteyen vatandaşa ?150 Çok dolu oluyorsa 151?e binin? cevabını beş değil onbeş kez de verseniz, bu iki otobüsün gittikleri yer aynı olmadığından tavsiyenize uyamayacağım, kusura bakmayın.

SOKAKTAKİ ADAM
Filiz FENTÇİ