Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


Saffet Başkan devam etmeli

Başarılı bir sezon geçiren ve son anda play-off?ta elenen Sarıyer Spor Kulübü geçtiğimiz ay kongre kararı aldı.


Normal şartlarda geçtiğimiz cumartesi günü kongrenin gerçekleşmesi gerekirdi ancak başkan adayı bulunmaması ve çoğunluk sağlanamaması sebebiyle kongre 22 Haziran Cumartesi günü saat 13:30?a ertelendi. ? 22 Haziran?`da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurula günler kala hala aday çıkmaması taraftarlar arasında büyük merak konusu oldu.

Yaklaşık 7 yıldır Kulüp Başkanlığını görevini yürüten Akkoyun`un ve başka birisinin resmi adaylık açıklamadığı kulüpte belirsizlik durumu devam ediyor. Sarıyer Spor Kulübü gibi köklü ve mazisi başarılarla dolu bir kulübün durumu armaya gönül vermiş futbolseverleri üzüntüye boğuyor.  Bir parantezde Saffet Beye açmak isterim. Kayyum tehlikesi olan bir kulübü bu sıkıntılı süreçten kurtaran ve tüm borçlarını sıfırlayan bir isimden bahsediyoruz. Saffet Akkoyun 7 sezondur Sarıyer Spor Kulübü başkanı olarak görev yapmakta. Bu 7 sene içinde tüm zorluklara ve dışarıdan kayda değer bir destek görmemesine rağmen kulübü kimseye muhtaç etmeyen bir başkan.

Ellerindeki kısıtlı imkanlara rağmen maddi manevi kulubün başarısı için hiç bir fedakarlıktan çekinmeyen yöneticilerin ve özellikle Başkan Akkoyun`un kırgın ve gönülsüz olması ve resmi olarak başka bir adayın çıkmaması kulubü zor günlermi bekliyor sorusuyla karşı karşıya bırakıyor.

Sarıyer gibi İstanbul`un en müstesna ilçesinin takımının tekrar eski günlerine dönebilmesi için bu ilçede yaşayan ve kalburüstü sayılan insanların ellerini taşın altına sokması gerekiyor. Bu kadar zengin ve önemli insanın yaşadığı Sarıyer`de bu ateşten gömleği giymek istemezken 7 yıldır maddi ve manevi olarak yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte idari yönden kulübü sportif yönden takımı mümkün olan en iyi yerlere getirme gayretinde olan Saffet Akkoyun ve arkadaşlarının motive ve teşvik edilmesi gerektiğine inanıyorum.

Sadece Saffet Akkoyun ve arkadaşlarının maddi katkılarıyla yapılabilecekler bundan ileriye gidemez. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kulube mutlaka maddi destek vermeli ve kulubün tesisleşmesi anlamında belediyenin imkanlarını seferber etmelidir.

Sarıyer`in vefakar ve cefakar taraftarı hangi şart altında olursa olsun hiç bir zaman takımını yalnız bırakmamakta iç saha ve deplasman maçlarında takımına büyük destek vermekte. Bu konuda en son söz söylenecek grup taraftar grubudur ama Sarıyer`de yaşayan yada burayla bağı bulunan Koç, Sabancı, Şahenk, Mermerler ve daha adını yazmadığım bir çok aile artık vefasını gösterip takıma destek olmalıdır. Sarıyer gibi mazisi başarılarla dolu bir kulubün tekrar eski günlerine dönebilmesi için mevcut  başkanın tekrar aday olarak mevcut yönetim kuruluna yapacağı bir kaç takviye ile yeniden başarı elde edilecektir. 
Sarıyer Spor Kulübü, tüm Sarıyer?in ortak paydasıdır. Sarıyer için kibrimizi, kişisel hırslarımızı ve egolarımızı bir kenara bırakmalıyız.

İyisiyle kötüsüyle Saffet Akkoyun ve yönetimleri 7 seneyi geride bıraktı. Yaşatılan 3 tane play-off dereceleri sonunda şampiyonluk ile neticelenmediğinden dolayı başarılı gözükmesede; bu ekonomik krizde asırlık Kulübümüzün esnafa, federasyona, devlet kurumlarına, geçmiş dönem futbolculara veya 3.şahıslara borcunun olmaması en büyük başarıdır diye düşünüyorum.

Başkan Saffet Akkoyun ve ekibi Kulübümüzün 79. Senelik itibarına halel getirmemiştir. Özellikle geçtiğimiz senede bizlere şampiyonluk heyecanını yıllar sonra tekrar yaşatmıştır. Saffet Akkoyun?a özveri ve fedakarlıklarından ötürü teşekkür ederim. Bu 7 yıllık dönemin; son yönetim kurulu dönemi dahil büyük bir bölümünde kulübe yönetici olarak maddi manevi başarıyla hizmet ettiğine inandığım yöneticiler Ferhat Göçer, Hakan Şengül, Ali Büyükasar, Atilla Günorta, Hakan Dede  ve Cem aydın?a özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah Sarıyerimiz güzel günlere kavuşacaktır.