Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


Bize de iyilik yaramıyor!

Bugün bir marketden alışveriş yaparken kasap reyonundan yarım kilo kıyma rica ettim, genç bir delikanlı belli ki işini severek yapıyor ama biraz heyecanlı.


Kıymayı çekti streçe saracakken acele ettiği için tabaktan kıyma döküldü. Delikanlı hemen kıymayı ayırdı ve yeni bir parça kesmek üzereyken ustası usulca bir şey olmaz ver onu dedi! ve delikanlı tabağı paketleyip verdi.

Teşekkür edip aldıktan sonra ustasına işaret edip bakmasını söyledim ve dedim ki Bu delikanlıyı iyi bir usta olarak yetiştirmek istiyorsan önce sen iyi ustalık yapacaksın. Ben her şeyi gördüm kıyma sadece tabaktan streç makinasının üzerine düştü bir sorun görsem zaten ben kabul etmezdim delikanlının yaptığı doğru bir hareketti hemen değiştirmeye çalıştı ama sen mani oldun. Ustalık sadece etin nasıl doğranacağını öğretmekle olmuyor nasıl davranacağına da sen örnek olacaksın dedim

ve aldığım tepki tamam beyefendi verin değiştirelim.

Kardeşim gerek görsem ben zaten değiştirmenizi isterdim sen doğru yapılan bir harekete engel oldun bunu anlatmaya çalışıyorum dediğim zamanda tamam siz haklısınız kime iyilik yaramış ki ben kesmeye çalıştığı parça daha yağlı olduğu için size yağlı parça verilmesini istemedim ama görüldüğü gibi kimseye iyilik yaramıyor demesin mi?

Tamam kardeşim haklısın kolay gelsin dedim ve ayrıldım.

Kimseye iyilik yapmayın, sadece görevinizi layıkıyla yapın yeter. İyilik karşılıksız yapılan bir şeydir, insanların ücretini vererek aldığı bir ürün için müşterilere iyilik yapmış olmuyorsunuz sadece görevinizi iyi bir şekilde yapmış oluyorsunuz.

Müşteri memnuniyeti şayet işletmenin iyi bir patronu varsa çalışana mutlaka olumlu bir şekilde döner.